Excite

Verkeersagent ontpopt zich tot echte danser

Tony Lepore, een verkeersagent in Providence, Rhode Island, is zijn baan veel meer dan alleen het imiteren van een verkeerslicht; hij maakt er een waar spektakel van door mensen niet gewoon de weg te wijzen, maar dit met spectaculaire dansbewegingen te doen.

Lepore gebruikt zijn fluitje om het ritme aan te geven en danst terwijl hij de verschillende kanten opwijst. Zonder problemen zakt hij door zijn knieën, springt hij weer op en maakt hij pirouettes. Lepore doet dit al sinds 1984, maar sinds de komst van internet groeit zijn populariteit enorm.

In de eerste instantie werd Lepore geïnspireerd door een aflevering van Candid Camera. Toen begon hij met het verwerken van dansbewegingen in zijn werk. Na negen jaar actief politiewerk was het verkeer dirigeren niet echt de meest spannende klus voor Lepore. Hij vroeg zich eerst wel af of zijn baas hier erg blij mee zou zijn, maar dankzij de hoeveelheid positieve reacties die hij op zijn actie kreeg, ging die zonder meer overstag.

Drie jaar nadat Lepore zijn dansroutine opzette, was het tijd voor zijn pensioen. Toen hij echter in 1992 geïnterviewd werd door een blad naar aanleiding van zijn vroegere baan, kreeg hij van de burgemeester het aanbod om speciaal voor de kerstperiode zijn act nog een keer op te voeren. Die eenmalige actie werd al snel verlengd en Lepore voert deze vandaag de dag dan nog steeds uit!Afbeelding: Splash News/NBC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019