Excite

Vergelijk je autoverzekering

Een autoverzekering heb je, net als elke verzekering, het liefst zo goedkoop mogelijk. Met je autoverzekering moet je wel goed opletten dat je niet in de eerste plaats naar de kosten kijkt. Het is namelijk veel belangrijker dat je autoverzekering dekt wat jij wil dat het dekt. Een eerste manier van autoverzekeringen vergelijken is dus niet op prijs, maar op polisvoorwaarden.

Om te weten wat je precies aan je auto wilt laten verzekeren, is het belangrijk om na te gaan of de inboedel van je auto ook verzekerd is. Als je navigatiesysteem bijvoorbeeld uit de auto wordt gestolen, dan wil je vanzelfsprekend dat deze is meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor een (dure) inbouwradio. Er zijn diverse pakketten die door autoverzekeraars worden aangeboden.

Als je autoverzekeringen gaat vergelijken, vul dan altijd de juiste waarden in. Controleer je aantal kilometers en schat in hoeveel je er per jaar denkt te rijden. Als je onder de 24 bent, betaal je vaak extra. Toch kun je beter niet iemand anders als bestuurder opgeven. Dit komt vaak genoeg uit en de verzekering hoeft je dan bij schade helemaal niets meer uit te betalen. Voor een eerlijke vergelijking moet je dus alle gegevens eerlijk invullen.

Zoals gezegd is de goedkoopste autoverzekering bij lange na niet altijd de beste. Goedkoper wordt je autoverzekering bijvoorbeeld bij een hoger eigen risisco. Dit houdt wel in dat je de eerste zoveel honderd euro zelf moet betalen als je schade rijdt. Kijk dus goed wat je wil. Pas als je meerdere autoverzekeringen hebt gevonden die aan je eisen voldoen, kun je op prijs selecteren.

Afbeelding: Flickr, ganesha.isis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020