Excite

Effectief je velgen reinigen

Misschien is je auto wel je lust en je leven. De meeste mensen zijn in ieder geval erg trots op hun auto en willen dat hij er tiptop uitziet. Daar horen natuurlijk mooie velgen bij. En de auto dient schoon te zijn. Het vervelende van mooie velgen is echter dat dat nu juist de onderdelen zijn die snel en opvallend vies worden.

Vieze velgen, en dan?

Natuurlijk moet je je velgen af en toe reinigen. Je zult echter wel gemerkt hebben dat het vuil dat zich aan je velgen hecht, zich er niet zo gemakkelijk vanaf laat halen. Met een emmer water en een sponsje ben je er in ieder geval niet. Je zult het professioneler aan moeten pakken.

Een goed begin is je velgen voor te bewerken met een hogedrukreiniger. Op die manier spuit je het ergste vuil weg, voordat je met het 'echte' schoonmaakwerk begint.

Wat heb ik nodig om de velgen te reinigen?

In feite heb je voor het reinigen van je velgen niet direct speciale schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen nodig. Toch is het erg handig om een velgenborstel te hebben. Met deze speciale borstel kun je namelijk de moeilijkste hoekjes van je velgen bereiken.

Om het hardnekkige vuil te verwijderen, heb je bovendien een sterk schoonmaakmiddel nodig. Uiteraard kun je hiervoor velgenreiniger gebruiken, te verkrijgen bij elke autospeciaalzaak. Je zult merken dat dit al een stuk beter werkt dan een normaal sopje.

Sommige mensen zweren bij het gebruik van ovenreiniger. Inderdaad werkt dit goedje erg krachtig tegen vuil. Pas echter wel op dat je het niet op je banden krijgt, want rubber is niet goed bestand tegen ovenreiniger.

Professionele hulp

Als je wilt dat iets echt goed gebeurt, roep dan de hulp in van een vakman. Bij autopoetsbedrijven kun je je velgen bijvoorbeeld laten polijsten, waardoor ze weer gaan glanzen als nieuw. Het mag dan misschien wat kosten, maar het is het meer dan waard!


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020