Excite

Zo kun je je velgen onderhouden

Je velgen onderhouden is belangrijk voor het behoud van je auto. Door dit regelmatig te doen, blijven ze er mooi uitzien en verklein je de kans op beschadigingen en roest. Het reinigen van de velgen is een dankbaar klusje; je ziet meteen resultaat en als je de juiste middelen gebruikt, blijft het resultaat ook lang zichtbaar.

Schoonmaken

Velgen onderhouden begint bij het schoonmaken. Verwijder stof en vuil goed. Dit kun je doen met de tuinslag of met een hogedrukspuit. Met een doekje schoonwrijven kan ook, maar dan is de kans op krassen groter. Als je de velgen helemaal schoongemaakt hebt, is het tijd om ze droog te wrijven. Doe dit met een zachte doek en zorg ervoor dat je elk zichtbaar plekje goed droogt. Als je bijzondere velgen hebt, dan kan dit een ingewikkeld klusje zijn waar je echt even de tijd voor moet nemen.

Smeer velgen in met velgenreiniger

Als de velgen schoon en droog zijn, smeer je ze in met velgenreiniger. Kies voor een type reiniger dat past bij je velgen. Eventueel kun je hiervoor advies vragen bij de verkoper. Let altijd goed op de kwaliteit; er is verschil en helaas wordt dat verschil vaak ook in prijs uitgedrukt. Je kunt voor het behoud van je velgen beter iets meer betalen dan er een slechte reiniger voor gebruiken. Als de reiniger eenmaal is aangebracht, neem je een schone doek en wrijf je het er met ronde bewegingen weer af. Let er goed op dat er helemaal geen velgenreiniger meer achter blijft. Als het goed is beginnen de velgen nu ook mooi te glanzen.

Let goed op

Let altijd goed op bij het reinigen van de velgen en neem echt de tijd. Zijn je velgen heel erg vies? Dan kun je ook overwegen de hele band te demonteren, zodat je deze op de werkbank kan leggen en op armhoogte werken. Leg de band dan wel op twee houtjes, zodat de velg én de band niet beschadigt. En: plan regelmatig een reinigingsbeurt in, het is essentieel om je velgen te onderhouden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020