Excite

Veiligheid en winterbanden

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht, maar dat betekent niet dat je ze dan maar niet hoeft te gebruiken. Als jij veel op de weg bent, dan is het tijdens de wintermaanden zeker aan te raden om winterbanden te gebruiken. Winterbanden hebben een ander profiel dan zomerbanden en ze zijn ook gemaakt van een zachter materiaal.

Winterbanden zijn verplicht in Finland in de periode tussen 1 december en 1 maart. In veel andere Europese landen is het verplicht om winterbanden te gebruiken wanneer het winters weer is. Doe je dit niet dan kun je boete verwachten tussen de 20 en 2.000 euro. Soms kan je auto zelfs in beslag worden genomen. Als je dus met de auto op reis gaat door Europa, bijvoorbeeld voor een wintersportvakantie, zorg dan dat je goede winterbanden hebt.

Winterbanden zijn steeds vaker te zien in Nederland. Het is logisch dat mensen steeds vaker de keuze maken om ook hier met winterbanden te rijden. Je hebt immers veel meer grip. Winterbanden kun je bij de meeste garages en autobandenspecialisten kopen. Het is een behoorlijke uitgave, maar het is wel een goede investering. Je kunt eventueel de prijzen met elkaar vergelijken. Soms zijn er in de winterperiode leuke aanbiedingen voor winterbanden. Houd deze goed in de gaten, want dat kan je heel erg veel geld besparen. Soms krijg je bijvoorbeeld één winterband gratis. Een prima aanbod dus.

Afbeelding: Flickr account striatic

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021