Excite

Veilig rijden met winterbanden Spark

Je wilt ook tijdens een strenge winter veilig de weg op kunnen. Hoewel winterbanden in Nederland nog niet verplicht zijn, is het gebruik er van zeker wel aan te raden. Zeker als je een wat kleinere auto hebt, is aan te raden om te kiezen voor winterbanden. Spark, Aygo, Matiz: het zijn allemaal kleine wagentjes die de extra steun van winterbanden wel kunnen gebruiken!

Veel mensen denken dat winterbanden voor een Spark duur zijn, maar dat valt hartstikke mee. Eigenlijk zijn ze niets duurder dan gewone banden. Bovendien wissel je de banden halverwege het seizoen om, dus in feite doe je met beide sets dubbel zo lang en kost het je helemaal niets extra’s. Alleen de montage moet je soms betalen, maar als je ervoor kiest om je winterbanden op je Spark te laten zetten als je auto een grote beurt krijgt, dan kan dit vaak gratis. Tijdens zo’n beurt moeten de banden toch gedemonteerd worden. Je moet dan wel winterbanden op een velg hebben, anders is het meer werk en betaal je daar ook voor.

Omdat je natuurlijk wel goede kwaliteit winterbanden voor je Spark wilt, informeer je in ieder geval bij de dealer naar de prijs. Vraag ook naar het merk banden dat zij gebruiken. Met die gegevens kun je ook goedkopere garagebedrijven een prijs laten maken. Als zij voordeliger zijn, kun je met die prijs terug gaan naar de dealer, of de klus direct bij het garagebedrijf laten klaren!

Afbeelding: Flickr, gebruiker davidvillarreal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021