Excite

Veilig rijden in de sneeuw

De Pasen van 2013 is één van de koudste ooit. Nog kouder dan de Kerst van 2012. In sommige delen van Nederland ligt er zelfs sneeuw op de weg. Omdat het zo laat in het jaar nog glad kan zijn op de wegen door opgevroren sneeuw, is het belangrijk op goed op te letten. Met deze tips kun je veilig rijden in de sneeuw.

Let op je snelheid

Bij sneeuw is het belangrijk dat je let op je snelheid. Je kunt met een besneeuwd wegdek maar moeilijk inschatten welke plekken glad zijn. Ook losse sneeuw kan verraderlijk zijn om in te rijden. Als je langzamer rijdt, kun je sneller reageren als wegproblemen opspelen.

Maak je auto goed schoon

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom je auto goed schoon voordat je de weg op gaat. Haal al het sneeuw van je dak en je ruitenwissers. Maak ook je lampen schoon en vergeet je ruiten niet te krabben.

Gebruik geen cruisecontrole

Als je lang onderweg bent is cruisecontrole heel prettig, maar gebruik het niet als er sneeuw op de weg ligt. Je hebt betere controle over de weg als je zelf het stuur aanvoelt. Bovendien schakelen veel cruisecontrole systemen uit wanneer je op de rem trapt en dat levert gevaarlijke slipsituaties op.

Noodpakket in de auto

Met slecht weer op komst bestaat het risico dat je niet de enige bent die misschien hulp gaat nodig hebben . Zorg daarom dat je een noodpakket in de auto hebt, met fles water en een aantal warme dekens voor het geval je vast komt te zitten. Ook een schep kan van pas komen, mocht je een wiel moeten uitgraven. Ga je echt onbewoond gebied in dan is een zak kattengrit handig tegen slippen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020