Excite

Veilig fietsstoeltje kopen voor je kind

In sommige gevallen is het niet handig om met de kinderwagen op stap te gaan, het is te ver weg of door tijdgebrek kun je niet lopen. Dan is een kinderstoeltje op je fiets een uitkomst.

Er zijn door de jaren heen steeds meer fabrikanten gekomen van kinderstoeltjes. Ze moeten aan bepaalde eisen voldoen, maar dat wil niet altijd zeggen dat elk risico is uitgesloten. Lees voor je tot een koop overgaat de meningen van andere kopers. Controleer zelf bij aankoop of het betreffende stoeltje gekeurd is en aan alle veiligheidsnormen voldoet.

Wil je liever een fietsstoeltje voorop je fiets of juist achterop? Houd er rekening mee dat kinderen maar tot een bepaalde lengte in het voorste stoeltje passen. Dus als je geen zin hebt om twee keer te moeten winkelen, is het aan te raden om voor een stoeltje te kiezen dat achterop de fiets gemonteerd kan worden. Ook het gewicht van je kind speelt mee, dit staat vermeld op de stoel zelf.

Omdat veiligheid voor alles gaat, is het aan te raden het stoeltje te laten monteren bij een fietsspecialist. Zij weten precies hoe alles gemonteerd moet worden. Mocht je eens een val maken met je fiets of betrokken raken bij een ongeval vergeet dan zeker niet het fietsstoeltje te laten controleren en zonodig te laten vervangen. Ook bij roestvorming is het absoluut aan te raden een specialist te bezoeken om te onderzoeken of het stoeltje nog geschikt voor gebruik is!

Afbeelding: Flickr account joguldi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020