Excite

Veel over de vouwfiets

Vouwfietsen zijn speciaal bedoeld voor korte fietstrajecten. Meestal heb je een vouwfiets om vanaf het station naar huis te fietsen en/of vanaf het station naar je werk. Moet je met je vouwfiets (in België plooifiets geheten) vaak wat langer fietsen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een fiets met een groter wiel. Er zijn trouwens wel meer punten waar je op moet letten als je een vouwfiets wil kopen.

Als je je vouwfiets (bijna) dagelijks gaat gebruiken, dan moet het wel gemakkelijk zijn om deze weer op en uit te vouwen. Test dit dus in de winkel. Zorg dat je het zelf probeert; de verkoper kan het nog zo makkelijk laten lijken, maar jij moet het uiteindelijk doen. Je ziet trouwens ook gelijk of de vouwfiets klein genoeg is in opgevouwen toestand.

Ook belangrijk aan een vouwfiets is het gewicht. Op een groot station moet je vaak eerst nog een eindje lopen met je vouwfiets voordat je hem uit kunt klappen. Loop dus een paar rondjes met de vouwfiets door de winkel. Zo merk je meteen of je de fiets gemakkelijk kunt dragen. Sommige vouwfietsen kun je trouwens gemakkelijk als een karretje achter je aanslepen. Heb je dit liever, vraag er dan naar.

Wil je online je vouwfiets bestellen, dan doe je er goed aan te kijken naar zaken als gewicht, gebruikersbeoordelingen en alle andere specificaties (zoals versnellingen en grootte van de wielen). Kijk dan ook wat voor terugstuurbeleid de fabrikant of winkel heeft. Het is namelijk altijd belangrijk een vouwfiets even te kunnen testen.

Afbeelding: Flickr, jeremyhughes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019