Excite

Van gat in de ozonlaag tot gat in de markt

Japan weet precies hoe een gat in de ozonlaag kan worden omgezet in een behoorlijk lucratief gat in de markt. Dat niet alleen het land hier wat mee op schiet, wordt duidelijk als blijkt dat de brandstofprijzen voor de zoveelste keer verhoogd zijn. Elektrische auto’s lijken steeds meer dé oplossing te worden en Japan loopt voor in de ontwikkeling van deze milieuvriendelijke wagens.

Veel autofabrikanten hebben tot nu toe maar weinig aandacht geschonken aan het elektrische rijden; men verwachtte vooral dat het een trend was die wel over waaide. Nu het auto rijden echter steeds duurder wordt, is het voor steeds meer mensen rendabel om elektrisch te gaan rijden. En dat is goed nieuws voor fabrikanten als Toyota, want die zijn al jaren bezig met de ontwikkeling van de daarvoor benodigde technieken.

Bovendien hebben Toyota, Nissan en Mitsubishi aangegeven samen met de Tokyo Electric Power Company een speciale raad te willen vormen die de ontwikkeling van de elektrische auto verder moet stimuleren. Gezien het verleden van onder andere Toyota met de Prius, kan wel gesteld worden dat als Japan hierin het voortouw neemt, de rest van de wereld zal volgen. In de meeste gevallen is dat echter wel een stap na de Japanners, die toch voorop zullen blijven lopen.

Afbeelding: Flickr account frankh

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020