Excite

Tips voor de aanschaf van tweedehands terreinwagens

Van een auto kun je veel plezier hebben, maar een grote wagen brengt ook veel kosten met zich mee. In de eerste plaats de afschrijving: zodra je de auto wegrijdt bij de dealer, laat je ongeveer de helft van de waarde achter. Dat probleem heb je niet als je gaat voor tweedehands terreinwagens. Bovendien kan ook tweedehands nog best wel heel nieuw zijn.

Goede occasions

Juist met tweedehands terreinwagens is het belangrijk dat je gaat voor een bepaalde zekerheid. Deze auto's worden vaak intensief gebruikt. De garantie van de fabrikant heb je als tweede (of derde) koper meestal niet meer, maar er zijn andere manieren om slim je verkoper te selecteren. Kijk bijvoorbeeld eerst eens bij Bovag-occasions.nl. Hier vind je allemaal tweedehands auto's waarop BOVAG-garantie gegeven wordt. Die garantie is beperkt en het is niet altijd makkelijk om er aanspraak op te maken, maar het is in ieder geval iets. Let op: veel garagebedrijven bieden je aan de BOVAG-garantie er apart bij te kopen. Vraag altijd nadrukkelijk of de garantie bij de prijs inbegrepen is.

Nationale Auto Pas

Als je op een andere plek een auto koopt, bijvoorbeeld via Marktplaats.nl, Tweedehands.net of Autoscout24.nl, dan is het handig om ook te informeren naar de Nationale Auto Pas. Die bevestigt of de kilometerstand van een auto ook klopt. Zeker met wagens die ook geschikt zijn om mee op vakantie te gaan is dit verstandig; je zult immers niet de eerste zijn die een auto koopt waarvan de teller teruggedraaid blijkt te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020