Excite

Waar let je op bij het kopen van een tweedehands kinderfiets?

De aanschaf van een kinderfiets kan erg duur zijn, zeker als je meerdere kinderen hebt die een fiets nodig hebben. Je kunt ervoor kiezen om een fiets in een fietsenwinkel te kopen, die verkopen vaak ook tweedehands fietsen. Je weet dan zeker dat je een goede, veilige fiets koopt.

Wil je liever particulier een tweedehands kinderfiets kopen? Je kunt kijken op een website als bijvoorbeeld Marktplaats, maar er zijn dan wel belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk wel dat je kind op een veilige fiets aan het verkeer kan deelnemen.

De maat van de fiets is natuurlijk erg belangrijk en dat wordt bepaald aan de grootte van de banden. Die maten worden in inches vermeld. Voor kinderen tot drie jaar is er een fiets van 12 inch, kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen fietsen op een fiets met een bandenmaat van 16 inch. Voor kinderen tot 11 jaar is er de maat van 20 inch en voor kinderen vanaf 11 jaar kom je de bij een fiets van 26 inch, een fiets waar volwassenen ook op fietsen. Natuurlijk is niet ieder kind even groot en het is belangrijk om je kind zelf een rondje te laten fietsen, om te bepalen of de fiets niet te groot of te klein is. Je kind moet bijvoorbeeld met de voeten bij de grond kunnen.

Als je kind de fiets heeft goedgekeurd, wil je zelf natuurlijk nog weten of de fiets veilig is. Controleer in ieder geval de remmen van een fiets, maar kijk er ook naar of de verlichting werkt. De fiets moet ook een bel hebben en natuurlijk moeten het stuur en het zadel goed vastzitten. Voor de veiligheid is het ook belangrijk dat de fiets de nodige reflectoren heeft: in de wielen en een rode reflector aan de achterkant. Kijk ook naar de ketting van de fiets, of er niet teveel roest op zit. Ben je ervan overtuigd dat het een goede fiets is, dan kan je kind er zeker een paar jaar mee vooruit, ook al is het dan een tweedehands kinderfiets.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020