Excite

TVR maakt comeback

Na korte afwezigheid van een aantal jaar lijkt het er sterk op dat het automerk TVR weer terug op de markt komt. In juli zal het Engelse merk met een nieuw model komen, dat gepresenteerd wordt op het Goodwood Festival of Speed.

Dit nieuws werd gemeld door Pistonheads, een bron die normaal gesproken behoorlijk goed op de hoogte is van wat er speelt bij TVR, het merk dat in 2007 failliet ging.

De eigenaar van dat moment, de Rus Nicolai Smolenski, verbaasde vriend en vijand door de volledige boedel van het bedrijf na het faillissement weer terug te komen, maar daarna volgde een radiostilte. Die radiostilte lijkt nu ten einde te zijn; er zou een nieuw model op de markt gebracht worden dat alle merkwaarden van TVR bij zich draagt. De geruchtenstroom maakt al melding van een ‘crate engine’ van 500 pk die van Amerikaanse komaf zou zijn. Dit kan betekenen dat er gebruik wordt gemaakt van een V8 van GM of Ford.

Ook de kenmerkende vormgeving van de TVR zou weer helemaal terug komen. Dit betekent dat we kunnen rekenen op een extravagante tweezitter die veel hoofden zal doen draaien.

Het is nu in ieder geval eerst nog wachten op de officiële bevestiging van de geruchten; die is namelijk vooralsnog niet gegeven. Wel lijkt het steeds beter mogelijk dat TVR een comeback maakt; de website is inmiddels weer in de lucht en zal binnenkort geüpdate worden.

Afbeelding: Flickr account The Pug Father

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020