Excite

Trotseer berg en dal met je mountainbike!

Al sinds jaar en dag is de mountainbike bij uitstek geschikt om onherbergzaam gebied te berijden. Maar als stadsfiets is het ook een prima alternatief!

Als fietsen je hobby is en je ook veilig naast asfaltwegen wilt kunnen rijden, kom je al snel uit bij een mountainbike. Om gemakkelijk over bospaden te kunnen rijden of door modder, is een mountainbike voorzien van brede banden, veel versnellingen en een sterk frame. Met al die versnellingen hoef je eigenlijk nooit heel zwaar te trappen waardoor je een stuk makkelijker door modder en zand kunt fietsen, of juist die ene steile helling kunt bedwingen!

Maar hoe kies je nu de juiste mountainbike uit, en wat als je hem toch ook voor dagelijks gebruik in wilt zetten? Kijk vooral naar de opties die op de fiets zitten. Hoeveel versnellingen ben je naar op zoek en hoe bedien je die? Schakel je liever via de handvaten van je stuur of doe je dat liever ouderwets met een pookje onder het stuur? Ook als je de fiets dagelijks in wilt zetten is het handig om een bagagedrager aan te schaffen die je makkelijk kunt demonteren. En bij regen is het fijn als je er gemakkelijk spatborden op kunt klikken. Mountainbikes zijn standaard niet uitgerust met verlichting, dus denk daar ook aan als je in de avonduren wilt gaan fietsen!

Mountainbikes hebben geen kettingkast die de ketting beschermt tegen vuil, dus regelmatig schoonmaken en invetten verlengt de levensduur van je ketting.

Afbeelding: Flickr account andy_c

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021