Excite

Toyota wint Cash for Clunkers in Amerika

We schreven er al eerder over: de Amerikaanse variant van de slooppremie, het zogenaamde Cash for Clunkers programma, was een groot succes enerzijds, en erg wreed anderzijds. Binnen de kortste keren was namelijk het budget op waaruit het geld betaald werd voor de consumenten die hun oude auto inleverden. Het programma was dus zeer succesvol. Maar anderzijds stond YouTube bol van de filmpjes waarbij de oude auto's, die nog in prima staat waren, werden vermoord door een bepaald goedje in de motor te gooien. Dat leverde veel agressieve reacties op van de Amerikanen.

Inmiddels is er weer meer nieuws over Cash for Clunkers. Toyota lijkt namelijk het meest geprofiteerd te hebben van de slooppremie. In de Verenigde Staten is een top 10 opgesteld van modellen die het meest verkocht werden met het geld van Cash for Clunkers. Toyota bezet de eerste plaats met de Carolla. Maar ook op de vierde plaats staat een Toyota: de Camry. Op de zesde plaats vinden we vervolgens de Toyota Prius, het boegbeeld van zuinig rijden. Daarmee heerst Toyota in het Cash for Clunkers programma.

Honda had ook vier auto's in de top 10. Op de tweede plek staat de Civic, op de negende plek de Fit en op de tiende plek de CR-V. Nissan en Hyundai vonden zichzelf terug op de vijfde en zevende plaats. Daarmee valt dus te concluderen dat de Aziaten momenteel de meeste aantrekkelijke zuinige auto's verkopen en het meest populair zijn in de Verenigde Staten. Kenmerkend is dan ook dat de top 10 van meest ingeruilde auto's vooral de Amerikaanse zwaargewichten van Ford, Jeep en Chevrolet zijn terug te vinden. Dat zegt het nodige over de innovatiedrift en de mentaliteit van beide continenten de afgelopen decennia.

Afbeelding: Flickr, tazmobile

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018