Excite

Toyota wil snelheidsrecord elektrisch rijden op Nordschleife

Elektrisch rijden roept tot nu toe associaties op als groen en zuinig. Maar ook die van suf, geitenwollen sokken en moraalridders. Gelukkig staat de techniek niet stil, en komen autofabrikanten met steeds meer spannende initiatieven om te bewijzen dat elektrisch rijden niet per definitie saai hoeft te zijn. Zo wil Toyota binnenkort het snelheidsrecord voor elektrische auto’s verbreken op de Nordschleife.

De recordpoging wordt ondernomen met een elektrische tweezitter geproduceerd door Toyota Motorsport. Het racemonster zou al in 3,9 seconden op de 100 kilometer per uur moeten zitten, om uiteindelijk een topsnelheid van 260 kilometer per uur te bereiken.

Eerder dit jaar kwam het record in Franse handen, toen de Peugeot EX1 een rondetijd wist neer te zetten van 9:01.338. Hierbij was de gemiddelde snelheid 138.324 kilometer per uur

Toyota is echter behoorlijk zeker van zijn zaak, en ziet de recordpoging vooral als een mooie manier om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met elektrische auto’s. ‘Toyota Motorsport GmbH behoort tot de toonaangevende producenten van high-performance aandrijflijnen. Met deze recordpoging willen we laten zien hoe ver de techniek gevorderd is,’ aldus een persbericht dat de Japanse fabrikant deed uitgaan.

Toyota heeft beloofd in de komende dagen meer informatie over de recordpoging naar buiten te brengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020