Excite

Toyota trekt stekker uit Formule 1 team

Toyota is klaar met de Formule 1. Het team van de Japanners wordt stopgezet. Geen Toyota meer in de koningsklasse van de autosport. Sinds 2002 rijdt de Japanse renstal mee in de Formule 1, maar van grote successen is in die tijd geen sprake geweest. Toyota geeft als argument voor het stopzetten van het raceteam dat het door de financiële crisis het geld liever stopt in het bouwen en verkopen van goede auto's.

Toyota had altijd enorme budgetten klaar staan voor het Formule 1 team. Toch won het nooit een race. Afgelopen jaar reden Jarno Trulli en Tim Glock voor de Japanners. Zij zorgde voor een vijfde plaats in het constructeursklassement. Al eerder had Toyota overigens aangekondigd om geen Grand Prix meer te organiseren op het circuit van de fabriek, de Fuji International Speedway in Shizuoka. Dat deelde Toyota in juli mee.

Toentertijd zei de fabrikant nog wel tot 2012 actief te blijven in de Formule 1. Dat is dus een belofte die niet nagekomen wordt. Met Toyota verdwijnt na Honda het tweede en laatste Japanse team uit de Formule 1. Ook BMW had al eerder aangekondigd te stoppen met de grootste autoshow ter wereld en geen Formule 1-team meer te laten starten.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020