Excite

Toyota showt vernieuwde modellen in Genève

Toyota grijpt haar kans om zich tijdens de autotentoonstelling in Genève weer van haar beste kant te laten zien. Een Auris Hybrid en een vernieuwde RAV4 zijn slechts twee van de resultaten.

De Auris Hybrid is de eerste bestaande auto die voorzien wordt van de hybridetechniek. Volgens de Japanse autofabrikant is dit echter nog maar het begin; nog voor 2020 zal iedere Toyota verkrijgbaar moeten zijn als Full Hybrid.

In dit kader werd ook de Prius weer eens goed onder handen genomen. Straks kunnen we onder andere genieten van de Prius Plug-in Hybrid. Ook zal de FCHV-advanced straks te bewonderen zijn. Deze Full Hybrid auto met een brandstofcel is één van de nieuwste ontwikkelingen van Toyota.

De motorische veranderingen aan deze modellen mogen indrukwekkend zijn; ze vallen lang niet zo sterk op als de facelift die de RAV4 heeft gekregen. De voorkant van deze stoere wagen is volledig aangepakt en ook het interieur heeft men onder handen genomen. Om het plaatje perfect te krijgen, zijn ook alle motoren voorzien van Optimal Drive; zo kun je ook met de RAV4 prima ‘schoon’ rijden.

Tot slot zal Toyota in Genève de FT-86 introduceren. Deze sportwagen wordt dan voor het eerst getoond in Europa. De lichte wagen is compact, krachtig en voorzien van allerlei snufjes. De aërodynamische styling geeft de wagen een snelle uitstraling. Deze conceptcar is voorlopig nog niet bij de dealer verkrijgbaar, maar zou op een later tijdstip wel eens een enorm succes kunnen worden.

Afbeelding: Flickr account kosabe

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020