Excite

Toyota ontwikkelt goedkopere elektromotor

De laatste weken heb je er veel over kunnen lezen op Excite: Elektrisch rijden. Zoals je misschien al weet zetten veel autofabrikanten hier stevig op in. Logisch ook, want benzine en diesel wordt steeds duurder. Toch is een elektrische auto nog steeds duurder dan een gewone auto, voornamelijk door de technieken en materialen die worden gebruikt bij het bouwen. Toyota heeft nu een elektromotor ontwikkeld die gebouwd kan worden zonder zeldzame metalen te gebruiken.

Dat schrijft de wetenschapsite Psychorg.com. Deze ontwikkeling betekent vooral dat elektromotoren goedkoper gebouwd kunnen worden. Vorig jaar legde de grootste producent van exotische metalen, China, de export aan banden. Uiteraard stegen de prijzen hierdoor spectaculair.

Volgens analytici heeft Toyota’s nieuwe motor vooral effect op de prijzen wanneer de vraag naar elektrische auto’s groeit. ‘Op dit moment is het nog niet zo’n groot probleem, maar wanneer elektrische auto’s populairder worden dan is het erg riskant als het aanbod aan metalen afneemt’ zei Ryoichi Saito van Mizuho Investor Securities.

Toyota heeft op dit moment haar hoop vooral gevestigd op hybride modellen, zoals de Toyota Prius. Vorig jaar gaf een lid van de raad van bestuur van Toyota aan dat er vanaf 2012 ook volledig elektrische auto’s van Toyota op de markt gaan verschijnen.

Toyota heeft nog niet aangegeven wanneer ze de motor precies in productie gaat nemen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker elsie esq.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020