Excite

Toyota lanceert Lexus CT 200h in de VS

Het grote nieuws is er uit. Toyota heeft bekend gemaakt de Lexus CT 200h te introduceren in de Verenigde Staten. Hoewel de Amerikanen momenteel not amused zijn over het merk Toyota, zal de nieuwste Lexus waarschijnlijk een groot succes worden. Het is namelijk niet alleen de eerste compacte Lexus in de Verenigde Staten, het is ook nog eens een hybride auto. En hybride betekent zuinig, wat ook de Amerikanen met de stijgende benzineprijzen kunnen waarderen.

Een luxe, compacte auto, die uitgevoerd is met een hybride motor. Veel hipper krijg je het niet. Toyota zal dan ook een goede slag zijn met de Lexus CT 200h. Bovendien ziet de auto er wonderschoon uit. De auto werd onlangs getoond tijdens de autobeurs van Genève, waarbij men er van uit ging dat de compacte Lexus alleen in Europa verkocht zou worden. Nu onthult Toyota dus ook het plan om de Lexus in de Verenigde Staten op de markt te zetten.

De Lexus CT 200h moet vooral een jonger publiek trekken dan de normale Lexus-klanten. Daar is de auto dan ook speciaal voor ontworpen. Lexus kennende zal de auto dan ook uitgevoerd worden met de nodige luxe en ondanks de compacte vorm belooft men ruimte in de auto. Bovendien zal de CT 200h zuiniger zijn dan de al zeer zuinig Prius 2010.

De Lexus CT200h wordt in de Verenigde Staten getoond tijdens de autoshow van New York. Men is voornemens om de productie van de Lexus voor de Amerikaanse markt eind 2010 te laten beginnen, waarna de eerste modellen ergens in de loop van 2011 verkocht kunnen worden.

Afbeelding: Hybridcars.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020