Excite

Toyota iQ is een heel kek autootje

Klein is beter en als er een land is dat het verkleinen van producten tot een kunst heeft verheven, dan is het Japan wel. Vandaar dat Toyota een gok waagde en de iQ 1.33 Start/Stop op de markt bracht. Een heel vrolijk autootje, klein met ronde vormen. De iQ is vooral populair bij jonge vrouwen, een groep consumenten die normaal niet in de doelgroep van Toyota ligt. Maar tijden zijn veranderd en innovatie is belangrijk geworden. Innovatie is ook precies wat de redelijk dure iQ nodig heeft om nog optimaler te worden.

De motor in de iQ is namelijk niet de meest zuinige. De drie cilinder benzine motor is namelijk goed te doen in de stadstand, maar eenmaal op de grote weg valt er nauwelijks kracht uit te halen. Zo hard gaat de iQ dus niet. De 1.33 liter en de dieselversie beloven iets beter te worden, maar de iQ moet het vooral hebben van slim design en handige foefjes. Zo is de benzinetank ontzettend dun en zit er een handig start/stop systeem in die helpt zuiniger te rijden. Alleen als dit systeem aan staat, kan de airconditioning niet aan. Of andersom.

De motor is wat dat betreft echt de achilleshiel van de iQ, die het verder prima doet qua uiterlijk. Maar voor de prijs valt ook een degelijke gezinsauto te kopen, aangezien de Toyota iQ voor ruim 10.000 euro te koop is. Concurrenten als de Matiz, de C1 en de Smart ForTwo zijn veel goedkoper. Net als de Toyota Aygo, overigens, ook een kek klein autootje. Met de iQ boort Toyota een heel nieuw marktsegment voor zichzelf aan, maar de iQ dient nog wel op veel fronten verbeterd te worden!

Afbeelding: Telegraph.co.uk

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020