Excite

Toyota groenste bedrijf van Nederland

Veel autofabrikanten blazen hoog van de toren als het gaat om het aanprijzen van hun milieuvriendelijke modellen. Er is echter één merk dat ook uiterst groen is als het gaat om de bedrijfsvoering. Toyota is het groenste automerk van Nederland!

En dat niet alleen, volgens merkenadviesbureau Interbrand is het zelfs het milieuvriendelijkste bedrijf van Nederland. Die produceerde een ranglijst gebaseerd op de publieke opinie op het bedrijf en op hoe het bedrijf het doet wat betreft duurzaamheid.

‘Nu duurzaam ondernemen algemeen tot norm wordt verheven, zien we dat bedrijven zich graageen groen imago aanmeten, al blijkt het vaak lastig om daar ook met concrete daden en resultaten invulling aan te geven,’ aldus een woordvoerder van Interbrand tegen Nu.nl.

3M en Siemens staan op respectievelijk de tweede en de derde plaats. Een aantal bedrijven bleek door het publiek gezien te worden als groen, terwijl daar in de praktijk niet veel van waar bleek te zien. Merken als Coca-Cola en IKEA worden beschouwd als milieuvriendelijk, terwijl dat niet blijkt uit de daadwerkelijke prestaties.

Phillips en Shell zijn de enige Nederlandse merken in de lijst. Volgens Interbrand heeft dat er vooral mee te maken dat Nederlanders niet zo te koop lopen met hun duurzaamheid, waardoor de consument ze niet ziet als groen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020