Excite

Toyota gaat slimmer auto's produceren

  • © Getty Images
Toyota, het Japanse merk dat bekend staat om haar degelijke en zuinige auto's, wil nog efficiënter en slimmer auto's gaan produceren. Dat blijkt uit plannen die gepresenteerd werden door het automerk. De plannen voor deze efficiëntieslag zijn al jaren in ontwikkeling, maar nu werden ze ook eindelijk openbaar gemaakt door de Japanners.

Een voorbeeld van de slimme wijzigingen die de Japanners willen doorvoeren is de introductie van een hele nieuwe familie met motoren. Deze motoren moeten 25 procent zuiniger en 15 procent krachtiger worden dan de huidige motoren. Daarnaast wordt de hybride techniek weer eens goed onder de loep genomen. Het is de bedoeling dat elektromotoren aangepast worden. Deze zouden kleiner, lichter en efficiënter moeten worden, wat zou leiden tot een extra brandstofbesparing van 15 procent.

In de loop van 2015 zal Toyota de eerste nieuwe motoren presenteren. Aan het einde van dit jaar wordt bovendien een nieuwe Prius gelanceerd, waarin de nieuwste generatie van de hybride aandrijflijn geplaatst is.

Een van de andere nieuwe zaken is de komst van een nieuw modulair platform, dat speciaal ontwikkeld is voor de midsize-modellen. Dit platform, het Toyota New Global Architecture of TNGA-platform, maakt gebruik van uitwisselbare onderdelen, wat weer zorgt voor een kostenbesparing van 20 procent. De nieuwe Prius zal waarschijnlijk het eerste model zijn dat op TNGA gebouwd wordt. Daarnaast wordt dit platform straks ook gebruikt voor de Lexus CT en Toyota Corolla. Rond 2020 moet de helft van alle nieuw verkochte auto's van Toyota gebouwd zijn op het nieuwe platform.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020