Excite

Toyota gaat nieuwste Prius testen

Toyota is met de Prius bezig de schone auto van de toekomst te ontwikkelen. De derde generatie Prius is al weer even uit. Deze Prius rijdt op de zogenaamde nikkel metaal hybride-accu's. Zit goed in elkaar, maar dat kan natuurlijk altijd beter. Dat vindt ook Toyota. Daarom brengt Toyota binnenkort een nieuwe versie op de weg. Deze testversie moet een nieuwe accu testen. Uiteraard komt de nieuwste Prius niet zomaar op de markt. Eerst moet gekeken worden of het qua infrastructuur al zin heeft een elektrische auto te lanceren.

De nieuwe Prius wordt een Plug-In Hybrid Vehicle, oftewel een PHV. De Toyota zal bekend worden onder de naam Plug-In Prius. Hij rijdt op het zogenaamde lithium-ion accupakket. De lithium-ion accu is een stuk krachtiger dan de nikkel metaal hybride-accu's. De Plug-In Prius zal dan ook een grotere afstand op de elektrische motor kunnen afleggen. Daarmee wordt de CO2 nog verder terug gebracht. Toyota beweert dat de CO2-uitstoot zelfs terug gebracht kan worden naar het niveau van de Smart Diesel. Niet slecht, voor een grote sedan. Bovendien kan deze Prius opgeladen worden met een stekker. Vandaar de naam Plug-In Prius.

De Plug-In Prius van Toyota komt niet zomaar op de markt. Toyota stuurt 150 testversies naar verschillende overheidsinstellingen en nutsbedrijven. De deal is dat deze bedrijven de zuinige Prius gaan testen. Testlanden zijn voorlopig Frankrijk, Groot-Brittanie, Duitsland en Nederland. Daar zullen verschillende organisaties en bedrijven met de Plug-In Prius gaan rondrijden. Behalve bij deze klanten gaat Toyota ook op een groot aantal publieke plaatsen oplaadpunten laten installeren. Dat is wel zo handig, mocht je halverwege zonder stroom te komen staan. Behalve via de stekker wordt de krachtige accu ook opgeladen door de benzine-motor, het remmen op de motor en de normale remkracht. Dus is je stroom bijna op en geen oplaadpunt inzicht? Gewoon keihard op de rem trappen.

Afbeelding: Demorgen.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019