Excite

Topkwartaal voor Daimler

Hoewel het lange tijd niet goed ging met de auto-industrie, heeft Daimler toch goed nieuws te melden. Het concern, waar onder andere Mercedes onder valt, kon gisteren een recordwinst presenteren.

In het tweede kwartaal van dit jaar deed Daimler goede zaken. De winst voor interest en belastingen was namelijk maar liefst 2,58 miljard euro. Dat betekent een stijging van ruim 22 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2010.

Het onderdeel Mercedes-Benz Cars deed het goed. Er werd meer winst gemaakt en ook gingen er meer auto’s over de toonbank. Mercedes-Benz Cars verkocht 357.600 auto’s, waarvan er 327.800 van het merk Mercedes waren. Ook voor het automerk betekende dat een recordkwartaal.

Daimler verwacht dat de rest van 2011 nog meer reden tot optimisme gaat geven. Naar verwachting wordt de stijgende lijn doorgetrokken in het derde en vierde kwartaal van 2011. Daarmee zou 2011 zelfs wel eens een recordjaar kunnen worden.

Minder goed gaat het met het luxemerk Maybach, dat ook onder Daimler valt. Die divisie maakt al jarenlang verlies waardoor Mercedes zich genoodzaakt voelt om een punt te zetten achter de productie van de luxe-auto’s. Hoe dat precies wordt ingekleed is nog niet bekend, maar mogelijk leeft Maybach voort als exclusiviteitslabel van Mercedes-Benz.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020