Excite

Top Gear’s Richard Hammond verkoopt sportwagen

Autoliefhebbers opgelet! Richard Hammond van Top Gear verkoopt zijn auto. En het is niet zomaar een auto, maar een ontzettend zeldzame Aeromax. Het prijskaartje is minstens zo zeldzaam: Hammond wil er toch wel tenminste een honderdduizend Britse ponden voor hebben. Veel geld, maar voor een auto waar er maar zes van zijn, valt het misschien toch wel weer mee.

Hammond heeft de Aeromax nog helemaal niet zo lang; hij kocht de wagen twee jaar geleden. Er werden in totaal slechts honderd van deze auto’s gemaakt, maar de versie die Hammond heeft, heeft maar vijf broertjes. Hammond was de eerste eigenaar, wat de wagen alleen nog maar exclusiever maakt.

De wagen is voorzien van een 4,4 liter BMW motor en heeft maar liefst 325 pk. De auto heeft er dan ook maar 4,5 tel voor nodig om van 0 naar 100 te schieten. De topsnelheid van de Aeromax ligt ongeveer op 290 kilometer per uur.

Toen de wagen in 2006 door de fabrikant werd aangekondigd, waren alle 100 modellen binnen een mum van tijd uitverkocht. Hammond verkoopt zijn exemplaar via Mole Valley Specialist in Surrey. Wie belangstelling – en geld – heeft, kan ‘m op komen halen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker joncallas

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020