Excite

Top Gear komt eraan!

Autoliefhebbers kunnen hun hart ophalen; het meest bekende autoprogramma ter wereld, Top Gear van de BBC, is op tournee en doet ook Nederland aan. Met als gevolg dat we vier dagen lang kunnen genieten van stoere auto’s, grote stunts en spectaculaire special effects. Als je even de kans hebt, zorg dan dat je een bezoekje aan de RAI brengt!

Tijdens Top Gear Live worden aan één stuk door spectaculaire demonstraties gegeven. Alle meest indrukwekkende merken in de autowereld komen langs; Ferrari, Lamborghini, Pagani Zonda, Porsche; het zijn zomaar een aantal van de automerken waarin Jeremy Clarkson, Richard Hammond en The Stig zullen verschijnen.

Om de twee Engelse presentatoren te ondersteunen, werkt ook Beau van Erven Dorens mee aan de shows. Hij zal echter alleen op vrijdag, zaterdag en zondag aanwezig zijn, omdat hij op donderdag meewerkt aan de grote benefietactie voor Haïti. In zijn plaats verschijnt James May.

De show wordt er echter niet minder spectaculair om. Volgens Paul Swift, de chefstuntman, is heel goed nagedacht over de verschillende stunts en zijn ze tot in de puntjes uitgewerkt. Dat blijkt ook wel uit het feit dat er nog helemaal geen schade gereden is. De meest bijzondere stunt die je in de RAI kunt meemaken is de stunt waarbij Paul Swift in een Suzuki Swift pirouettes draait op een tafel die zo’n vier meter boven de grond staat – op een paal! Met slechts vijftien centimeter ruimte aan de voor- en achterkant van de wagen, is het te hopen dat hij een feilloos gevoel voor ruimte en timing heeft!

Afbeelding: Flickr account damo1977

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020