Excite

Top 10 duurste auto's van 2009-2010

Dure auto's zijn leuk. Want dure auto's zijn onbereikbaar. En wat onbereikbaar is, is verdomde interessant. Maar wat is nou de patserbak van het seizoen 2009-2010? Welke auto zorgt voor natte dromen bij de liefhebbers? Wij hebben de duurste voertuigen op vier wielen voor u op een net rijtje gezet...

  1. Bugatti Veyron 16.4- $1,700,000. Sneller dan de Veyron krijg je ze (nog) niet. Op 100 kilometer per uur zit je in 2,6 seconden. Niet geschikt als boodschappenwagentje of voor gezinsuitjes. Wel geschikt als je het asfalt van je dorp zat bent en weg wilt branden.

  2. Lamborghini Reventon- $1,600,00. Voor een ton minder doet je auto 0,7 seconden langer over het halen van de 100 kilometer per uur. Een kniesoor die daar problemen van gaat maken, aangezien de Reventon de ster was van de film The Dark Knight. Kortom, doe mij er maar gelijk twee. Een voor mezelf en eentje voor als ik me verveel.

  3. McLaren F1- $970,000. Een ouwtje, want uit 1994. Doet desondanks de 100 kilometer per uur in 3,2 seconden. Als je hem niet hebt, zul je dus vooral de achterkant zien. Die ziet er overigens net zo gelikt uit als de voorkant.

  4. Ferrari Enzo- $670,000. Ferrari maakt mooie auto's, en zo. De Enzo is daar een voorbeeld van, en zo. Niet dat de gemiddelde man er eentje kan betalen, en zo, maar het blijft leuk om van het rode paard te dromen. Doe het alleen voor de status, want de Enzo rijdt slecht met droog weer en slechter met nat weer. En zo.

  5. Pangani Zonda C12 F- $667,321. In de top drie van snelste auto's ter wereld staat de Zonda op de vijfde plek. Nice. Zonda wordt gebouwd door het kleine Italiaanse Pangani, maar dat maakt niet uit. Hij gaat hard, hij ziet er mooi uit en hij kost zoveel, dat ik er toch minimaal drie weken voor moet werken. Duur dus.

  6. SSC Ultimate Aero- $654,400. De snelste fabrieksauto waarmee je legaal de straat op kan. Gaat lachend over de 400 kilometer per uur. Ruim een miljoen dollar goedkoper dan de Bugatti, maar je wint als je een wedstrijdje doet bij het stoplicht. Let wel, je zit in 2,7 seconden op 100 kilometer per uur, dus het volgende stoplicht komt er al weer rap aan.

  7. Saleen S7 Twin Turbo- $555,000. Een Amerikaans racemonster en de op twee na snelste productieauto ter wereld. Kan 400 kilometer per uur, dus beetje opletten als je verkeersdrempels tegen komt in de bebouwde kom. Sprint binnen 3,2 seconden over de snelheidslimiet op de provinciale weg. Geen zorgen, de politievoertuigen, de laserguns en de flitspalen houden je Saleen toch niet bij.

  8. Koenigsegg CCX- $545,568. Net een pikkie langzamer dan de Saleen S7. Schamen de bouwers zich niet voor, ze komen immers uit Zweden. Dan ben je automatisch drukker in de weer met mooie blonde vrouwen versieren dan je zorgen maken over die paar kilometer per uur die de Amerikanen harder gaan. De CCX is overigens nog in ontwikkeling en moet ooit de snelste productieauto ter wereld worden.

  9. Mercedes Benz SLR McLaren Roadster- $495,000. De snelste auto ter wereld waar zelfs je schoonmoeder in kan rijden. Zit namelijk een automaat in. Zonder schakelen in 3,2 seconden naar de 100 kilometer per uur en een top halen van 325 kilometer per uur. Dat betekent dat je schoonmoeder heel snel heel ver weg is. Maakt de auto des te aantrekkelijker.

  10. Porsche Carrera GT- $440,000. Het is een Porsche. Het is een Carrera. Het is een GT-uitvoering. Hij kost minder dan een half miljoen. De maximumsnelheid zul je er waarschijnlijk in Nederland nooit mee rijden. Hij brult namelijk naar hoge snelheden. Meer hoeft er niet over gezegd te worden.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021