Excite

TomTom wordt nog intelligenter

TomTom regeert op het gebied van navigatieapparatuur. Toch vind het bedrijf dat er nog meer dan genoeg verbetering nodig is. Zolang er nog mensen op plaats van bestemming aankomen zonder gebruik te maken van de TomTom, is de apparatuur nog niet intelligent, gebruiksvriendelijk of gemakkelijk genoeg.

Daarom brengt TomTom twee nieuwe apparaten op de markt, de TomTom One en de TomTom XL. Het verschil zit 'm er in dat de TomTom XL een breedbeeldscherm heeft van 16:9. Vult niet de hele voorruit, natuurlijk. In beide nieuwe apparaten zit de volledige nieuwe IQ-Routes technologie.

Deze nieuwe technologie berekent de route op reële reistijd. Een route om vier uur 's nachts duurt minder lang dan dezelfde route om half zes 's avonds, in veel gevallen. IQ-Route technologie houdt daar rekening mee. Ook zegt de TomTom voortaan op welke rijstrook je moet voorsorteren. Dat helpt ook een hoop ellende, zo voorspellen wij.

Prijzen zijn al bekend. De TomTom One IQ Routes Benelux is er vanaf €159. Wil je liever de Europese versie, dan kost je dat €189. De prijs voor de vergelijkbare One XL bedraagt respectievelijk €229 en €249.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021