Excite

Toeren door Nederland: op de fiets

Meteen heel Nederland doorkruisen met de fiets is misschien wat veel. Je kunt daarom beginnen met een tocht door mooie natuurgebieden in de buurt. Op sites als fietsen.123.nl kun je op plaatsnaam en op provincie zoeken naar mooie fietsroutes. De meeste routes beginnen vanaf zo’n dertig kilometer.

Met een fietsroute van dertig kilometer ben je zo één á twee uur zoet. Wil je een hele dag of een weekend op pad, dan kun je kiezen voor routes van minimaal honderd kilometer. Zo is er in Noord-Holland de kust-tot-kust-route van 125 kilometer. De ronde van Noord-Holland is zo’n 160 kilometer lang.

Op fietspad.nl kun je gemakkelijk zoeken op de hoeveelheid kilometers die je tijdens je fietstocht wil afleggen. Kijk goed hoe de routes worden aangegeven. Sommige zijn compleet uitgeschreven; makkelijk te volgen als je de pagina even print dus. Bij andere routes is het zo dat de start- en eindcoördinaten zijn gegeven en dat daarbij instructies worden vermeld. Het is de bedoeling dat je dan gebruikmaakt van je fietscomputer.

Heb je geen fietscomputer, dan kun je je beter richten op de compleet uitgeschreven routes. Via Google Maps kun je alvast de hele route bekijken en herkenningspunten onthouden via Street view. Het kan lonen om een fietscomputer aan te schaffen als je vaker langere tochten wilt maken. Zo kun je van meer routes gebruikmaken en straks echt heel Nederland op de fiets hebben verkend.

Afbeelding: Flickr, worldwidewandering

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019