Excite

Toch weer cabrioversie Golf

De laatste Golf Cabrio kwam in 2002 uit, inclusief lelijke rolbeugel boven de zitplaatsen. Daarna waren Volkswagenliefhebbers die graag in een open auto rondreden veroordeeld tot de Eos. Maar nu is de Golf Cabrio weer helemaal terug. En het moet gezegd worden, het is een erg mooie auto geworden.

In tegenstelling tot de Eos heeft de Golf geen hard maar een stoffen dak. Dat dak mag dan wel wat kwetsbaarder zijn, maar daarmee is de cabrioversie van de Golf wel 2.000 euro goedkoper dan de Eos. Je rijdt al een Golf Cabrio vanaf 27.290 euro. Je krijgt met de 1,2-liter benzinemotor dan wel een instapmodel, maar toch is de uitrusting al erg compleet.

Op alle modellen van de Golf Cabrio is elektrische bediening van het dak standaard. En dat gaat behoorlijk vlot, want het open- of dichtdoen van het dak kost slechts een seconde of tien. Je hoeft niet eens stil te staan om het dak te bedienen, want ook bij een gangetje van 30 kilometer per uur werkt het nog prima.

Hoewel de binnenruimte iets kleiner is dan bij een gewone Golf, passen er nog steeds vier personen in. Het hele gezin kan dus genieten van het open rijden! Met een grote laadruimte en de prettige rijeigenschappen lijkt de nieuwe Golf Cabrio af te stevenen op een regelrecht succes.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020