Excite

Laat ook zomerbanden tijdig monteren

De dagen worden langer en de temperaturen stijgen: het is tijd om de zomerbanden te monteren. De voordelen die gelden voor het monteren van winterbanden, spelen ook voor zomerbanden een belangrijke rol. Denk aan het vergroten van de veiligheid op de weg, een beter rijcomfort en besparen op milieu en geld. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zomerbanden.

De juiste band

Veel mensen kennen de voordelen van winterbanden. Jaarlijkse campagnes wijzen vooral op het veiligheidsvoordeel dat je behaalt, en de brandstof die je bespaart. Maar hetzelfde geldt voor zomerbanden. Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor betere prestaties als het warmer is. Het is een kwestie van de juiste band bij de juiste omgeving. Zo kunnen zomerbanden je remweg aanzienlijk verkorten als het wegdek warm is doordat de zon al enige tijd schijnt. Ook zijn de banden speciaal behandelt om hittebeschadiging tegen te gaan. Daardoor slijten zomerbanden veel minder snel dan winterbanden of all-season autobanden op een warm wegdek.

Aquaplaning

Zomerbanden staan ook bekend als ‘high-performance’ banden. Die naam slaat op de betere prestaties die de banden leveren bij warm en vochtig weer. Perfect voor de Nederlandse zomers dus, wanneer er nog wel eens een regenbui wil vallen. Een speciaal ondiep groevenpatroon zorgt ervoor dat regenwater efficiënt wordt afgevoerd, waardoor het risico op aquaplaning veel kleiner wordt. Erg belangrijk als het na een warme periode voor het eerst weer flink regent.

Zomerbanden kopen

Zomerbanden kopen kan bij veel bedrijven, maar het is belangrijk om te investeren in een goede kwaliteit. Je vindt bijvoorbeeld de perfecte zomerbanden bij Tirendo. Met een brede selectie banden, vind je altijd iets wat je aanstaat voor de juiste prijs. Let bij het monteren wel op de bandenspanning en vervang versleten autobanden tijdig om de veiligheid te blijven garanderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020