Excite

Tijdelijke parkeergarage tegen borstkanker

Parkeren tegen borstkanker? Het kan in Amsterdam. Daar is vrijdag een tijdelijke parkeergarage tegen borstkanker is geopend. Een deel van de opbrengst van de parkeergelden gaat namelijk naar de stichting Pink Ribbon, die een klein deel daarvan weer besteedt aan borstkankeronderzoek. Om het parkeren extra plezierig te maken zijn de wanden van de garage versierd met tal van kunstwerken van kunstenaar Selwyn Senatori.

Selwyn Senatori

Selwyn Senatori werkte met veel plezier aan het bijzondere project. Hij heeft geprobeerd om het thema borstkanker terug te laten komen in zijn kunstwerken. “Dat veel vrouwen borstkanker krijgen, dat wist ik”, aldus de kunstenaar. “Maar ik stond versteld toen ik hoorde dat dit één op de acht vrouwen overkomt, ongelofelijk veel. Daarom heb ik dit thema gebruikt in mijn schilderingen. Ook heb ik laten zien dat borstkanker littekens achterlaat bij een amputatie.”

Quinty Trustfull

Presentatrice Quinty Trustfull, één van de gezichten van Pink Ribbon, is onder de indruk van de schilderingen van Senatori. Trustfull verloor haar moeder aan borstkanker, dus ze voelt zich erg verbonden met de ziekte. “De manier waarop Selwyn de thematiek heeft verbeeld, doet mij persoonlijk heel veel.”

Goedkoopste parkeergarage

De parkeergarage tegen borstkanker vind je aan het Rokin in Amsterdam. Behalve de schilderingen van Selwyn Senatori is het ook nog eens de goedkoopste parkeergarage in het centrum van de stad, met 4,50 euro per uur. De garage voor Pink Ribbon blijft nog open tot januari 2014.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021