Excite

Tiener ruilt afgedankte GSM voor Porsche

De 15-jarige Steven Ortiz heeft de deal van zijn leven gemaakt. Hij ruilde namelijk een afgedankte mobiele telefoon voor een Porsche. Wel deed hij er twee jaar over, maar dat mag de pret niet drukken.

Ortiz wist zijn oude telefoontje te ruilen voor een smartphone en ruilde die smartphone weer om voor een mountainbike. Vervolgens kon de fiets geruild worden voor een MacBook Pro, enzovoorts. Hij had in zijn ruilketen al meerdere keren een auto aangeboden gekregen, maar kon hier nog niet echt van genieten; de jongen had immers nog geen rijbewijs. Inmiddels is het rijbewijs op zak en staat de Porsche voor de deur. Ortiz wil hier echter voorlopig niet stoppen; hij gaat net zo lang door tot hij een huis heeft.

Hoewel er ongetwijfeld mensen zullen zijn die de ruildeals van Ortiz niet helemaal eerlijk vinden, ziet Ortiz er zelf geen kwaad in. Hij geeft duidelijk aan dat hij steeds graag iets wil ruilen voor iets dat meer waard is. Bovendien hangt de waarde van een product ook af van de persoon met wie hij het item ruilt. Hij zoekt vooral naar mensen die willen hebben wat hij heeft en niet meer hoeven wat hij wil hebben. Mensen oplichten wil hij niet, eerlijkheid gaat voor alles.

De kans dat Ortiz ook daadwerkelijk een huis krijgt, is echt aanwezig. Een paar jaar geleden wist de Canadees Kyle MacDonald een rode paperclip te ruilen voor een mooie boerderij.

Afbeelding: Flickr account stephenhanafin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020