Excite

Hoe oefen je voor het theorie-examen voor de auto?

Theorie-examen

Voor je op kunt voor het praktijkexamen kunt doen, moet je het theorie examen voor de auto gehaald hebben. Het is dus erg belangrijk dat je de theorie goed kent. Het is vaak fijner om al rijlessen te hebben, voor je het theorie-examen gaat afleggen, omdat je in de auto de theorie leert toe te passen. Wel moet je natuurlijk al wat van de theorie afweten.

Theorieboeken

Om je goed voor te bereiden op je theorie-examen, kun je theorieboeken aanschaffen. Die kun je gewoon bij een boekhandel kopen. Er zijn meerdere uitgevers die theorieboeken voor de auto aanbieden. Goede theorieboeken zijn er van de ANWB. Je hebt dan een theorieboek met een duidelijke uitleg van de verkeersregels en verschillende tips voor theorie en praktijk. Ook heeft de ANWB in deze serie een cd-rom of een speciaal oefenboek met maar liefst 500 vragen. Vind je het zonde om voor één keer boeken aan te schaffen? In bibliotheken kun je ook vaak theorieboeken vinden. Maar of je nu boeken koopt of leent, let er wel op de dat de boeken recent zijn, aangezien verkeersregels nog wel eens veranderen.

Theorielessen

Ben je er niet zo goed in om je zelfstandig voor te bereiden op het theorie examen voor de auto? Je kunt vaak bij je rijschool theorielessen volgen. Dit gaat doorgaans in één weekend, waarin je volledig klaargestoomd wordt voor het theorie-examen. Ook als je examenvrees hebt, kan je rijschool je goed voorbereiden op het examen. Bij een theorieweekend moet je zelf al wel op de hoogte zijn van de verkeersregels. Het voordeel is dat je ook het examen eens oefent zoals het CBR dat afneemt. Op deze manier ben je optimaal voorbereid op je theorie examen voor de auto.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020