Excite

The Stig wil onthullende autobiografie op de markt brengen

De advocaten van de Britse omroep BBC willen The Stig wanhopig geheim houden. Op dit moment wordt er daarom een juridisch gevecht gevoerd over een autobiografie, die de ware identiteit van de mysterieuze rijder van Top Gear zou kunnen onthullen. De schrijver? Niemand minder dan The Stig zelf!

Top Gear maakt al jarenlang gebruik van een vermomde stuntrijder, The Stig. Het is niet te zien wie The Stig is. Hoewel er zeker pogingen gedaan zijn om de identiteit van de rijder te onthullen, is niemand hier ooit in geslaagd. Tot nu, want als The Stig zelf zijn masker afzet, dan is er natuurlijk geen houden meer aan.

Volgens advocaten van de BBC mag The Stig dit echter niet doen, omdat hij een geheimhoudingsovereenkomst getekend heeft. Bovendien zou het bekendmaken van de ware identiteit van The Stig ervoor zorgen dat kijkers lang niet meer zoveel plezier hebben van de show.

The Stig zou overwegen zijn ware identiteit te onthullen, omdat hij niet blij is met het feit dat al zijn collega’s goed kunnen bijverdienen met allerlei deals, maar dat hij die mogelijk niet heeft. Overigens zou het onthullen van zijn ware naam waarschijnlijk wel het einde van zijn carrière bij Top Gear betekenen: de vorige Stig moest er in 2003 mee stoppen toen bekend werd wie hij werkelijk was.

Afbeelding: Flickr account tonylanciabeta

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020