Excite

The Stig gaat door!

Hoewel the Stig nu ontmaskerd is als Ben Collins, wil dat niet zeggen dat het populaire karakter uit Top Gear verleden tijd wordt. Nee, er wordt driftig gezocht naar een nieuwe Stig. En die zou mogelijk wel eens gevonden kunnen zijn in Anthony Davidson en Heikki Kovalainen. Die twee worden tenminste genoemd als favorieten.

De ontmaskering van The Stig is voor het programma eigenlijk alleen maar goed geweest, want op dit moment worden er al talloze weddenschappen afgesloten over de nieuwe Stig. De ‘oude’ Stig, Ben Collins, wilde zijn identiteit onthullen in een boek. Hij vond het niet eerlijk dat allerlei andere mensen van het programma heel veel geld konden verdienen aan bijvoorbeeld boeken en schnabbels, terwijl hij natuurlijk anoniem moest blijven. Hoewel Top Gear nog probeerde de publicatie van het boek van Collins te voorkomen, lukte dat niet en kwam de autobiografie van Collins gisteren op de markt.

Natuurlijk zal het Stig-mysterie gewoon weer door blijven lopen en wordt niet verteld wie de nieuwe Stig gaat worden. Wel zijn bijvoorbeeld Anthony Davidson, Heikki Kovalainen, Damon Hill, Rubens Barrichello en Michael Schumacher grote kanshebbers. De eerste werkt al onder meer bij de BBC en heeft een F1-verleden. Rubens Barichello is de enige man die the Stig op zijn eigen terrein wist te verslaan.

Afbeelding: Flickr account nahtanoj

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021