Excite

The Godfather auto onder de hamer

Voor liefhebbers van de klassieke The Godfather filmreeks is er binnenkort een bijzondere veiling. Op 17 januari gaan twee kenmerkende klassieke Lincolns uit The Godfather onder de hamer als onderdeel van een hele reeks bijzondere auto’s uit populaire films en series.

Lincoln Continental Coupe 1941

De bekendste auto uit de film is een Lincoln Continental Coupe uit 1941. Deze auto werd gebruikt in de beroemde moordscene van Santino “Sonny” Carleone (gespeeld door James Caan). Sonny wordt bij een tolhuisje in de val gelokt en zowel hij als zijn chique auto wordt doorzeefd met kogels. Gelukkig werden voor de opnames van deze scene twee andere auto’s gebruikt, zodat de auto onbeschadigd is gebleven. De Continental werd voor de film wel zwart gespoten. De originele eigenaar besloot de auto zwart te laten toen hij zijn voertuig zonder schade terugkreeg na de opnames.

Lincoln Custom Limousine 1941

De tweede auto uit de film is de Lincoln Custom Limousine eveneens uit 1941. Deze auto heeft een veel kleinere rol in de film, maar is interessanter voor verzamelaars. Het is namelijk een model waar er in 1941 maar 295 van zijn gebouwd. De Limousine is in The Godfather onder andere te zien bij de trouwerij van Don Carleone’s dochter. De auto is net als de Continental Coupe geheel zwart. Hij biedt plaats aan zeven mensen.

Zelfde eigenaar

Beide auto’s zijn van dezelfde eigenaar, Eugene Beardslee. Hij was eigenaar van de Coupe en kocht de Limousine tijdens de opnames. Beide auto’s zijn goed bewaard gebleven in een garage met klimaatcontrole. De eigenaar hield bovendien een archief bij met knipsels over de de rol van de auto’s in The Godfather.

Bijzondere auto’s

Omdat het gaat om bijzondere auto’s met een bijzondere achtergrond is het onduidelijk hoeveel de voertuigen gaan opbrengen. Het veilinghuis Bonhams verwacht zowel autoliefhebbers als fans van The Godfather.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020