Excite

Testarorssa onder de hamer voor 11 miljoen euro

Een goede manier om te laten zien dat je centjes hebt, is het kopen van een sportwagen. Je kunt dan gaan voor een Lotus of Porsche, maar de echte purist gaat natuurlijk voor een Ferrari, de koning onder de snelle auto’s. En als je echt wilt laten zien hoe diep je portemonnee wel niet is, dan koop je een prototype van de Ferrari Testarossa voor een dikke 11 miljoen euro. Geld speelt geen rol!

Volgens CNN is de verkochte auto de allereerste Testarossa ooit. Alle Testarossa’s die nadien werden gebouwd, waren gebaseerd op deze ene auto. Tussen 1957 en 1965 nam de auto deel aan wedstrijden in de VS en Europa, bijvoorbeeld de 24-uurs van Le Mans.

Nog nooit werd er zoveel geld betaald voor een auto op een veiling. In 2009 ging er in Italië een auto van hetzelfde type onder de hamer voor zo’n 9 miljoen euro. Toch zouden er buiten veilingen om Ferrari’s zijn verkocht voor het dubbele.

Volgens veilinghuis RM Auctions zou de onzekere beurs de verkoop van auto’s opstuwen. "Klassieke auto’s worden hierdoor nog meer waard, want in tegenstellingen tot aandelen worden de klassiekers wel gezien als veilige investeringen,’ dixit een woordvoerder van RM Auctions.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020