Excite

Tesla trekt 226 miljoen dollar binnen met beursgang

Man, man, man, wat doet Tesla het goed. De Amerikanen bouwen niet alleen hele coole elektrische sportwagens, maar trekken ook zomaar even 226 miljoen dollar binnen met een beursgang. Even tussen neus en lippen door, zeg maar. Het bedrijf is helemaal hip en happening. Elektrische auto's hebben namelijk de toekomst. Sportwagens zijn hip. Groen rijden is happening. En Tesla combineert dat allemaal. Niet zo vreemd dan ook dat de aandelen als luxe en zuinige sportwagens over de toonbank gingen.

De boekhouders van Tesla hoopten op 14 tot 16 dollar per aandeel, maar zagen de prijs al snel stijgen naar 19 dollar. Aan het einde van de dag zakte het ietwat terug naar 17 dollar. Maakt niet uit, want de beursgang is een succes. Net als de Tesla, want de Tesla Roadster is een hele leuke auto. Doet 0 naar 100 binnen vier seconden en je komt er zo'n 400 kilometer ver mee. Hij kost ook wel 100.000 dollar, maar dan heb je wel de hipste zuinige auto van vandaag de dag. Ook Toyota en Daimler vinden de elektrische roadster gaaf. Zij werken al samen met Tesla.

Nog meer goed nieuws voor Tesla vandaag. En ook andere fabrikanten van elektrische auto's, dus iedereen opletten. De EU is namelijk van plan om standaard stekkers te maken bij oplaadpunten in Europa. Alle elektrische auto's kunnen dus door heel Europa op de zelfde manier opgeladen worden. Zodat je niet met allerlei tussenstekkers hoeft te zeulen. Goed nieuws natuurlijk en fundamenteel voor het slagen van de elektrische auto. Dit brengt de toekomst van zoemende automobielen alleen maar dichterbij en dat is altijd een staande ovatie waard.

Afbeelding: HLN.be

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020