Excite

Tesla onthult nieuwe Model S

Tesla heeft eindelijk beelden onthuld van haar nieuwe Model S, dat binnenkort op de markt moet verschijnen. Het nieuwe model heeft een aantal uiterlijke veranderingen ondergaan die ervoor moeten zorgen dat de auto er wat eleganter uitziet.

De Model S wordt de opvolger van de Tesla Roadster waarvan eerder al aangekondigd werd dat de productie stopgezet zou worden. Omdat er dan ruimte is voor een nieuwe wagen, werd er hard gewerkt aan de Model S. Natuurlijk wordt deze auto ook elektrisch aangedreven. De uiterlijke aanpassingen zijn vooral te zien aan de grille, de luchtinlaten en de diffusor aan de achterzijde. Onder de motorkap heeft deze wagen ook best wat te bieden: je kunt er mee binnen zes seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en de wagen kan een topsnelheid bereiken van 200 kilometer per uur. Met de elektrische motor kan zonder laden zo’n 450 kilometer gereden worden. De nieuwe Tesla zal vanaf 2012 verkrijgbaar zijn.

Mogelijk komt er in de toekomst ook een Tesla SUV. Hiervoor zou dan het platform van Model S gebruikt worden. Qua ruimte zit dat wel goed, want in Model S kunnen ook al zeven mensen zitten. Een precieze introductiedatum voor Model S of de nieuw te bouwen SUV is nog niet bekend, maar de kans is groot dat Tesla hierover binnenkort weer een tipje van de sluier oplicht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020