Excite

Tesla klaagt BBC aan vanwege Top Gear-uitzending

Tesla, maker van elektrische sportwagens, klaagt de BBC aan, omdat een Top Gear-uitzending met daarin een test van de Tesla Roadster niet helemaal juist verlopen is. Volgens Tesla heeft het programma gedaan alsof de Tesla geen stroom meer had in en race tegen een Lotus op benzine.

De test werd in 2008 uitgevoerd door Jeremy Clarkson en aan het einde van het programma gaf Clarkson aan dat de Tesla Roadster niet de geclaimde 200 mijl mee ging, maar slechts 55 mijl. De BBC staat nog helemaal achter die claim en meent dat er niets van gelogen is. Tesla denkt daar echter anders over.

Als fabrikant van de snelste elektrische auto’s ter wereld, heeft Tesla natuurlijk ook verschillende tests uitgevoerd. Volgens een officiële EU test zou de auto op één laadbeurt 211 mijl kunnen rijden. De producenten geven aan dat de tank inderdaad niet zo lang meegaat als er heel agressief gereden wordt, maar rustige rijders zouden er zelfs wel 313 mijl mee kunnen rijden.

Tesla is het ook oneens met een aantal andere onderdelen van de show en brengt die ook voor de rechter. De BBC heeft inmiddels bevestigd dat ze een brief ontvangen heeft waaruit blijkt dat Tesla hen voor de rechter daagt. Wel geeft de BBC aan dat ze achter het programma staan en alle gemaakte claims stellig zullen verdedigen.

Afbeelding: Flickr account jurvetson

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020