Excite

Tesla biedt elektrische sportauto voor bedrijven

Nederlandse bedrijven krijgen binnenkort de mogelijkheid om een elektrische sportwagen te leasen. Tesla, een Amerikaanse fabrikant van elektrische sportauto's, is met het autoleasebedrijf Athlon een leaseprogramma overeengekomen. Het gaat om de modellen Tesla Roadster en Roadster Sport.

De twee bedrijven zijn bovendien voornemens om de overeenkomst uit te breiden met de Tesla Model S. Deze elektrische sportwagen moet eind 2012 in Europa geïntroduceerd worden, zo weet het Algemeen Dagblad.

Tesla en Athlon willen met het leaseprogramma de beschikbaarheid en betaalbaarheid van elektrische auto's voor bedrijven verbeteren. Tevens willen ze een impuls geven aan de e-mobiliteit in de zes grootste automarkten in de Europese Unie.

Ook Nederlandse bedrijven krijgen de mogelijkheid om een Tesla Roadster te leasen. Daarnaast zullen Tesla en Athlon deze service aanbieden in onder meer Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en België.

De Tesla Roadster is een paradepaardje uit het aanbod van Tesla en heeft een hoge acceleratiecapaciteit. De volledig elektrische sportauto gaat in minder dan 3,8 seconden naar honderd kilometer per uur. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan de Tesla Roadster. De auto kost ongeveer 100.000 euro.< p>

Tesla wil in de toekomst ook de gewone Europese consument gaan bedienen. De auto’s die in het leaseprogramma aan bedrijven worden aangeboden zijn daar echter niet voor bedoeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021