Excite

Terugroepacties bij Toyota en Lexus

En we gaan weer auto's terugroepen met Toyota. Naar zeggen roepen de Japanners 1,5 miljoen auto's terug. Is er weer iets mis mee. Niet de eerste keer. Al eerder kwam het bedrijf in het nieuws met massale terugroepactie's. Toen ging het om remsystemen. Nu gaat het, verrassend genoeg, wederom om remsystemen.

Wereldwijd worden 1,5 miljoen Toyota's terug geroepen. Moeten weer langs de garage gebracht worden. Even zorgen dat de bestuurders weer veilig en tijdig stil kunnen staan. Het gaat met name om auto's in de VS en Japan. Het type Avalon, met bouwjaar 2005 en 2006, wordt veelvuldig genoemd.

In Nederland moeten er ook auto's terug naar de garage. Volgens de Japanse autofabrikant zou het gaan om 60.000 Hollandse exemplaren. Bij de fabrikant worden mogelijke defecten gecheckt en gefixt. Voor Toyota is het marketingtechnisch in ieder geval een kleine ramp.

Helemaal als ook vandaag het nieuws naar buiten komt dat Lexus eveneens ruim duizend auto's terug wil zien in de garage. Het gaat daarbij om ruim duizend auto's in Nederland. Lexus is een dochterbedrijf van Toyota, dus uiteindelijk komen de auto's van hetzelfde productiehuis vandaan. Niet echt lekker.

Bij de luxe Lexus zou het gaan om een probleem met het afsluitrubber van het reservoir van de remvloeistof. In het ergste geval zou de remdruk kunnen wegvallen. En dat rijdt toch niet echt veilig. Lexus laat weten dat Nederlanders die het remlampje zien branden, zich zo snel mogelijk dienen te melden bij de garage.

Afbeelding: Flickr, gebruiker jiazi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021