Excite

Technische gegevens B-Klasse vrijgegeven

In september zal Mercedes zijn nieuwste model van de B-Klasse onthullen. Hoewel er nog geen foto’s zijn van deze nieuwe telg in de Mercedes-familie, heeft de Duitse fabrikant al wel een aantal technische gegevens vrijgegeven.

Hieruit blijkt in ieder geval dat de nieuweling iets lager zal worden dan het huidige model. 47 millimeter wordt van de top af geschaafd. Tegelijkertijd wordt de nieuwe B-klasse 8 millimeter breder en maar liefst 8,9 centimeter langer.

De achterkant van de wagen zou volgens de fabrikant nog het meeste weg hebben van een stationwagon. Het chassis is verder dusdanig ontworpen dat er een uiterst lage luchtweerstand wordt behaald.

De auto zal geleverd worden met vier volledig nieuwe viercilinder motoren op zowel benzine en diesel. Het topmodel, de B200 gaat 156 pk leveren. Ook de versnellingsbak is onder handen genomen. Er zal gebruik worden gemaakt van een start-stopsysteem om zoveel mogelijk brandstof te besparen bij het stilstaan.

Dankzij het verlaagde zwaartepunt moeten de rijeigenschappen uitstekend zijn. Wordt er gekozen voor een sportophanging, dan zal het zwaartepunt zelf nog iets lager komen te liggen, alhoewel dat waarschijnlijk wel ten koste gaat van het rijcomfort. Ook aan de veiligheid wordt gedacht: de B-Klasse wordt standaard uitgerust met Brake Assist, dat actief mee remt door middel van een radar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020