Excite

Te hard rijden op brommer gewoon toegestaan

Altijd maar die waarschuwingen dat je niet te hard moet rijden op je snorfiets of brommer. Mag niet, gevaarlijk en natuurlijk kans op hoge boetes. Elke puber die wel eens rondgereden heeft op een opgevoerde Puch kan daar over meepraten. In Nederland zijn de regels duidelijk: 25 km/u op een snorfiets en 45 km/u op een brommer.

Maar uitgelekte beleidsregels van het OM tonen een ander beeld. Daaruit blijkt dat snorfietsen niet gemeten worden bij een snelheid tot 39 km/u. Bij een brommer gaat de snelheidsmeting van de politie pas aan als men harder rijdt dan 60 km/u. Dat is nogal een verschil met de officiële maximumsnelheid. En goed nieuws voor alle snelheidsduivels.

Kortom, men kan in Nederland op een snorfiets of brommer veel harder rijden dan is toegestaan. Bekeuren doet het OM pas bij veel hogere snelheden dan de maximumsnelheid. Daar is branchevereniging Bovag het niet mee eens. Die vinden het beleid van het OM tekort schieten. Zij willen juist dat er strenger gecontroleerd wordt op snelheidsovertredingen. Bij een overtreding van de maximumsnelheid van meer dan vijf km/u moet de snorfiets of brommer ingenomen worden en opnieuw worden gekeurd. Tot die tijd gaat de bestuurder maar fietsen. Wat het OM met dit advies doet, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker aslakr

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021