Excite

Tata's Magic Iris moet Tuk-Tuk's vervangen

Als je aan India denkt, denk je automatisch aan de Tuk-Tuk's. Deze driewielers vervoeren al sinds jaar en dag mensen in het grote land. Maar aan dat traditionele straatbeeld gaat gesleuteld worden. Dat doet Tata, het bedrijf dat eerder met de Nano de goedkoopste personenauto ter wereld maakte. Ze hebben nu een bestelbusje gemaakt dat voor weinig geld op de markt wordt gezet.

Deze zogenaamde Magic Iris is een busje waarmee vijf personen vervoerd kunnen worden. Dat is wel wat meer dan een Tuk-Tuk. Bovendien zitten de passagiers allemaal in de auto, zonder last van weer of wind. Daarmee is de Magic Iris van Tata de ideale vervanger van de Tuk-Tuk. Dat is tenminste wel waar Tata op hoopt.

Tata denkt dat de Magic Iris een groot succes wordt. Het apart ontworpen bestelbusje wordt voor weinig geld op de markt gezet. De Magic Iris wordt aangedreven door klein dieseltje en kan een topsnelheid halen van 55 kilometer per uur. Niet hard, maar wel hard genoeg om de Tuk-Tuk te vervangen. Bollywoodfilms zullen er nooit meer hetzelfde uitzien...

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020