Excite

Tata presenteert goedkoopste auto ter wereld

In India wonen heel veel mensen en al die mensen zouden graag auto rijden. Maar dat is lastig, want auto's zijn duur en heel veel mensen in India hebben heel weinig geld. Gelukkig biedt Tata voor deze mensen een spotgoedkope oplossing. De Indiase autofabrikant brengt 23 maart de goedkoopste auto ter wereld op de markt.

Bekijk hier de eerste foto's

Voor maar 100.000 roepie te koop!

Voor 100.000 roepie kun je de eigenaar zijn van de Tata Nano. Dat klinkt als heel veel geld, maar 100.000 roepie is omgerekend ongeveer 1.500 euro. Dus voor de prijs van een goede laptop kun je vanaf 23 maart ook rondrijden in een heel klein en niet al te veilig ogend autootje. Uiteraard is dit in India een ramp voor het milieu, als al die mensen die normaal geen auto konden betalen nu ineens gaan rond rijden in de Tata Nano.

Een motor van 624 kubieke centimeter

De Nano wordt aangedreven door een motor van 624 kubieke centimeter. De basisversie heeft geen airco en ook geen stuurbekrachtiging. Dat heeft het lichte autootje trouwens ook nauwelijks nodig, stuurbekrachtiging. Tevens gaan de geruchten dat het Indiase automobieltje automatisch remt als er koeien in de buurt zijn. Uiteraard ziet het gevalletje er uit alsof het bij de eerste de beste spoorwegovergang uit elkaar trilt, maar voor 100.000 roepie hoeft u dan ook niet zo heel veel te verwachten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019