Excite

Suzuki Swift: compacte kanjer

De Suzuki Swift werd voor het eerst geïntroduceerd in 1983. De auto was populair bij veel mensen, maar had ook een imagoprobleem. De compacte vorm en de eenvoud maakten het tot een beetje een suffe wagen. Maar daar is nu niets meer van over. Met de Swift van nu kun je gezien worden.

De Swift: een compacte wagen

Wat nooit veranderd is aan de Suzuki Swift, is de compactheid. Wel anders is de uitvoering. De eerste Swifts waren vrij hoekig en vierkant en waren ook binnen compact. Tegenwoordig zijn ze veel ronder, moderner en bieden ze binnen meer ruimte, ook al zijn ze van buiten niet veel groter geworden. De Swifts vallen namelijk nog steeds in de categorie Supermini auto.

Technische specificaties van de Suzuki Swift

De Swift is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. De motor ligt standaard aan de voorkant en de auto is voorzien van voorwielaandrijving. De Swift is als 4-deurs en 5-deurs auto leverbaar en met een 1.2 of 1.4 motor. Je kunt de Swift kopen als geschakelde wagen, maar ook als automaat. Bovendien kun je nog kiezen voor CVT. De Swift heeft een wielbasis van 2,43 meter en is 3,85 meter lang. De wagen is 1,69 meter breed en 1,51 meter hoog.

Suzuki Swift kopen

De prijs voor de instapmodellen blijft onder de €10.000 en in veel gevallen biedt de dealer de mogelijkheid om de helft nu en de helft later te betalen. Uiteraard kun je ook kiezen voor aanvullende opties, waardoor de prijs omhoog gaat. In vergelijking met andere auto's blijft de Suzuki Swift echter een budgetmodel.

Tweedehands Suzuki Swift aanschaffen

Als een nieuwe Suzuki Swift geen haalbare kaart voor je is, kun je altijd een tweedehands exemplaar kopen. Ook kun je gaan voor een showmodel van de dealer. Showmodellen worden vaak voorzien van veel extra's, maar kunnen aan het einde van de showperiode tegen een lagere prijs aangeschaft worden. Meestal is hier geen kilometer mee gereden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019