Excite

Suzuki Swift kan spontaan in brand vliegen

De Suzuki Swift is de laatste maanden volop in het nieuws. En niet echt positief. April en mei zouden wel eens funest kunnen worden voor Suzuki en het model Swift. Suzuki heeft 12.000 Nederlanders gevraagd om met hun Suzuki Swift naar de dealer te gaan. Er zou namelijk brand kunnen ontstaan in de achterbak en dat is niet echt een ideale gebeurtenis als je midden op de weg zit. Elke eigenaar van een Swift kreeg een brief op de mat.

Importeur Nimag BV geeft de volgende uitleg aan de terugroepactie van de Swift: in de achterbak zit een bepaald brandvertragend materiaal. Dat zou dus op zich brand tegen moeten houden, zou je zeggen. Maar als er vocht in de zijpanelen komt, kan er lichte oxidatie ontstaan op het metaal wat daar in zit. Dat is inclusief de stekker van de kofferbakverlichting. Mocht dit scenario zich afspelen in uw kofferbak, dan bestaat de kans dat er kortsluiting ontstaat en kunststofdelen gaan smeulen. Hetgeen weer eventueel brand tot gevolg kan hebben.

Suzuki roept dus alle Swifts terug die te kampen hebben met bovenstaand probleem. Het zou gaan om auto's die tussen 2005 en 2007 in Hongarije zijn gebouwd. Nieuwere versies dan degene waarmee Karst Tates dus een aanslag probeerde te plegen op de koninklijke familie. Hoe dan ook, Suzuki kan maar beter in Nederland een andere naam gaan verzinnen voor de de Swift.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021